ERVARINGSVERHALEN

Van een zorgmedewerker

Zorgen om mijn cliënt

Al 23 jaar werk ik als hulpverlener bij mensen met dementie. Ontzettend dankbaar, maar soms ook heftig werk waarbij je in bijzondere situaties terecht komt. Zo had ik een tijd terug enorm veel zorgen om een oudere meneer met alzheimer die ik begeleid. Hij vertoonde gedrag waarmee hij zichzelf en zijn familie regelmatig in gevaar bracht. Zo had hij zijn kleinkind eens opgesloten in de slaapkamer en heeft hij een stapel kranten in de magnetron gedaan.

Lees verder..

Van een buurvrouw

Zorgen om mijn 74-jarige buurvrouw

Ik had mijn buurvrouw al een tijdje niet gezien. De gordijnen in haar huis waren veelal gesloten en ik had haar twee keer vanuit mijn slaapkamerraam in haar badjas op de veranda een sigaret zien roken. We hadden niet veel contact met haar, maar toch begon ik me zorgen om haar te maken.

Lees het hele verhaal..

Van een politieagent

Zorg is niet onze expertise

Mijn collega en ik liepen onze route door de stad, zoals we deze altijd liepen op dat tijdstip. De sfeer in de stad was gemoedelijk. Tot het moment waarop we een oproep kregen via de politiecentrale. Een straat verderop zou een vrouw staan die opvallend gedrag vertoonde en hiermee anderen tot last was. Mijn collega en ik bewogen ons richting de straat waar deze melding zich zou afspelen. Al snel hadden we door om welke mevrouw het ging.

Lees het hele verhaal..

Van een woonconsulent

Hoe help ik iemand die eenzaam is?

In twee weken tijd waren er via buurtbewoners drie meldingen binnengekomen dat deze persoon overlast veroorzaakte. Deze meldingen hadden vooral te maken met muziekoverlast in de nacht. Naar aanleiding van de meldingen belde ik aan bij het appartement in kwestie.

Lees het hele verhaal..

Iedereen kan ons bellen

Iedereen kan ons bellen. Naasten, hulpverleners en ook mensen die zich zorgen maken om hun eigen gedrag. Meldpunt signaal is altijd bereikbaar. Iedere dag en iedere nacht. 24 uur per dag.

Over Meldpunt Signaal

In Noord-Limburg werken de 7 gemeenten (Peel en Maas, Beesel, Venlo, Horst aan de Maas, Venray, Bergen, Gennep) met partners samen aan een goed werkende keten rondom personen met verward gedrag. Hier is de inrichting van een meld- en adviespunt rondom verward gedrag onderdeel van.

Lees meer

Samen zorgen we voor elkaar